Katáriové: impérium lovců mamutů - Balák, Libor, 1961 únor 10.- (CPress, 2023)
Román o kultuře lovců mamutů z pera publicisty, výtvarníka a paleontologa. Přijměte pozvání do dob legendárních lovců mamutů, kdy se naše území stalo civilizačním centrem Evropy. Seznamte se se skromným Lovcem, jehož provází podivuhodná ochrana Duchů, a mladou Gomepsis, které osud připravil lekci pokory. Hlavní hrdinové představují naprosto odlišné póly někdejšího světa, přesto se jednoho dne jejich cesty setkají, čímž se dají dosud poklidné události do pohybu. Nakladatelská anotace. Kráceno.