Napořád Emily - Skaranger, Maria Navarro, 1994- (Host, 2023)
Psychologický román současné norské autorky vypráví niterný příběh Emily, mladé dívky, která se nečekaně stává svobodnou matkou. Její život jde však jakoby mimo ni. Emily není ani dvacet a je těhotná; otec dítěte nemá zájem se usadit a vytvořit rodinu. Emily pracuje v obchodě, jehož majitel nad ní drží ochrannou ruku. Náklonnost k ní chová také její soused, osamělý muž, kterého Emily od pohledu považuje za duchovního. A chystá se jí pomáhat i její matka, ostatně už se k dceři přistěhovala. Emily přece nemůže zůstat na všechno sama. Jenomže ona věci, které se s ní dějí, jako by ani nevnímala. Nakladatelská anotace. Kráceno.