Když zpívá slavík - Kelman, Suzanne, 1965- (MOBA, 2023)
Román z druhé světové války o dvou mladých ženách, nadané vědkyni a židovské herečce, jejichž přátelství podstoupí těžkou zkoušku. Když plachá Judy Morganová dokončí studium fyziky na univerzitě v Cambridge, sní o tom, že se jí podaří změnit svět k lepšímu. Mezitím se krásná a geniální mladá židovská herečka Hedy Kieslerová rozhodne uprchnout z milovaného Rakouska, změní si jméno na Hedy Lamarr a riskuje vše, aby se dostala do Ameriky, co nejdále od nacistické hrozby. Poté, co se obě ženy setkají v předválečném Londýně, vznikne mezi nimi silné přátelství, navíc objeví společnou vášeň pro vědu a vynálezy. Začíná válka, kterou si nikdo nedokázal představit ani v nejhorších nočních můrách, a Hedy i Judy vědí, že musí spojit své síly a jednat hned... Nakladatelská anotace.