Luxus na dluh? : zadlužení české aristokracie v letech 1550-1650 - Čechura, Jaroslav, 1952- (Vyšehrad, 2023)
Práce sleduje rozsah zadlužení významných českých šlechtických rodů v období let 1550-1650. Pozornost je rovněž věnována dluhům českých středověkých i novověkých panovníků.