Povídky rybářské hlídky - London, Jack (Artis, 2023)
Povídky rybářské hlídky (1905, Tales of the Fish Patrol) je sbírka dobrodružných povídek amerického spisovatele Jacka Londona. Jde o částečně autobiografické příběhy z autorova mládí, kdy v sanfranciském zálivu bojoval proti rybářským pytlákům. Povídky jsou spojeny osobami jedné rybářské hlídky.