Králova spravedlnost : detektivní román ze středověké Anglie - Powell, E. M. (Vendeta, 2023)
Vražda, která se odehraje roku 1176 v Anglii, má odhaleného viníka poměrně rychle. Ve světle nových skutečností však není jisté, že je to ten pravý. Anglie roku 1176. Aelred Barling, vážený soudní úředník krále Jindřicha II., je královským dvorem vyslán, aby se svým mladým asistentem Hugem Stantonem vyšetřil brutální vraždu spáchanou ve vesnici nedaleko Yorku. Případ se zdá být jasný. Podezřelý je pod zámkem v místním vězení a rozběsnění vesničané požadují rychlý výkon spravedlnosti. Když se však začnou nacházet další těla, jistota se mění v pochybnost. A v nastalém chaosu zbývá jistota jiná - nikdo není mimo podezření. Nakladatelská anotace. Kráceno.