Královna Noc - Novotny, Lucie, 1983- (Pointa, 2023)
Obrázková knížka přináší dětem příběh o nočním hvězdném dobrodružství holčičky Mančinky, která se bála tmy. Královna Noc rozhodně není jen tak ledajaká královna. Je to bytost, jež se rodí za soumraku a umírá s prvním ranním rozbřeskem. Je spravedlivá, moudrá a má i svoje kratochvíle. Zná své poslání. A ví, že vše ve vesmíru pracuje podle pevného řádu a v dokonalém souladu. Královna Mančince pomůže porozumět tajemství noci a tím překonat její strach. Nakladatelská anotace. Kráceno.