Esence hrůzy - Koreš, Jiří (Canc, 2023)
Sborník hororových povídek českých a slovenských autorů. V zapadlých koutech lidské duše se skrývají podvědomé instinkty, které nám pomáhají přežít. Udržují nás v bdělosti. Trénují nás. Varují. A to jednoduše proto, že je před čím. Svět je plný hrůz číhajících na každém kroku, mnohdy i tam, kde bychom je sotva čekali. Mají nejrůznější podobu, avšak zcela bez příkras lze říct, že mají společný punc, díky němuž se nám zastavuje dech. Svou osobitou esenci. Nakladatelská anotace.