Hlubiny města : antologie mysteriózní a fantastické prózy - Sněgoňová, Kristýna, 1986-; Vavrečka, Lukáš, 1987- (Fantastická Epocha, 2023)
Antologie českých urban fantasy povídek s úvodním slovem britského klasika žánru Bena Aaronovitche. Co se skrývá pod omítkou, chodníky a silnicemi, nebo dokonce pod celými městy? Známí čeští spisovatelé a spisovatelky napříč žánrovou i nežánrovou literaturou se nechali inspirovat mystériem měst, jejich zákoutími, komíny i kanály, legendami i mocným kouzlem. Je libo zastavit se v Římě? Ztratit se v ulicích současného Krakova či postapokalyptického Londýna, procházet Barcelonu ve snu nebo navštívit vesmírné Lamaris? A co domácí půda? Kolik nástrah ukrývají Pardubice, Praha, Frýdek-Místek nebo jak málo stačí, aby vás pozřelo Brno - a to doslova? Jediný krok a procházky městem už nikdy nebudou stejné! Nakladatelská anotace.