Diana : královna srdcí - Heiland, Julie, 1991- (Kontrast, 2023)
Příběh Diany, první manželky současného britského krále Karla III., vychází ze skutečných událostí, i když většina děje je výsledkem autorčiny fantazie. Londýn, 1978: Sedmnáctiletá Diana Spencerová je pozvána na hru póla. Sama pochází z jednoho z nejprestižnějších šlechtických rodů v zemi a svět, v němž se dnes ocitla, jí není cizí. Naopak, začíná zde flirt s budoucím králem Velké Británie, který navždy změní její život. O necelé tři roky později stojí před 3500 pozvanými hosty v katedrále svatého Pavla a slaví svatbu století. Jelikož jí však každodenní život v královské rodině s přísným protokolem nevyhovuje a Charles její lásku neopětuje, najde si svou vlastní cestu - a svět jí brzy bude ležet u nohou... Nakladatelská anotace.