Lovci monster. - Fajkus, Martin, 1970-; Mařík, Jakub, 1981- (Fantom Print, 2023)
Původní česká sbírka z univerza Lovců monster (Monster Hunter International). 11 povídek, 10 od českých autorů a jedna od Larryho Correii. Až dosud jsme mohli jen přihlížet, jak se s monstry, která se utrhla ze řetězu, dokážou vypořádat hlavně za Velkou louží. A nutno říci, že si Lovci monster vůbec nevedli špatně a získali si spoustu sympatií i v českých luzích a hájích, kde se to nejrůznějšími příšerami a mytologickými stvořeními jen hemží. To znamená, že podobně rázní řešitelé problémů musí působit i u nás. Desítka odvážných českých autorů se vydává po stopách Larryho Correii, aby mu ukázala, že i v Česku si umíme poradit s nadpřirozenou havětí nejrůznějšího druhu. Takže když narazíte na krvelačného hejkala, zlovolného vodníka či bezhlavého rytíře rozzuřeného doběla, dříve nebo později se v okolí objeví Lovci z ostravského Fantomu nebo někdo podobný a problém vyřeší. Nebo taky ne. Nakladatelská anotace. Kráceno.