Vetřelci : Vasquezová - Castro, V. (Baronet, 2023)
Nový román ze světa vetřelců přibližuje životní příběh vojína koloniální námořní pěchoty Jenette Vasquezové, oblíbené ranařky známé z filmu Vetřelci, a její rodiny. Vasquezová, jejíž osud zpečetila nešťastná mise na planetu LV-426, musela celý život tvrdě bojovat o přežití. Narodila se do rodiny přistěhovalců s dlouhou vojenskou tradicí a odjakživa ji to táhlo k hvězdným dálavám. Než se však dostala do vesmíru, čekaly ji tvrdé roky v pouličním gangu a později ve vězení, z něhož se jí naskytla lákavá cesta ven prostřednictvím služby u námořní pěchoty. Za vytouženou kariéru však musela zaplatit vysokou cenu – vzdát se svých malých dvojčat a svěřit je do výchovy sestře. Její děti Ramón a Leticia si v životě musí najít vlastní způsoby přežití. Zatímco Leticia následuje matčinu kariéru u armády, Ramón nastoupí profesní dráhu u mocné korporace Weyland-Yutani. Jejich cesty se znovu sejdou na nejmenované planetě, jejíž naplánovaná budoucnost se lidem vymkne z rukou…