Transatlantik - Kutscher, Volker, 1962- (MOBA, 2023)
Detektivní román s komisařem Gereonem Rathem nás tentokrát zavede do Berlína na jaře roku 1937. Jaro 1937. Rodina Rathových je rozdělena. Charlotte Rathová, rozená Ritterová, chtěla už dávno odejít do zahraničí, jenže okolnosti ji udržely v Berlíně. Její bývalý pěstoun Fritze byl totiž umístěn na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny Wittenau, její nejlepší přítelkyně Greta beze stopy zmizela, a ke všemu je podezřelá z vraždy. Mezitím Gereon Rath, který se skrývá a je úřady považován za mrtvého, zjistí, že jeho další setrvání v Německu by pro něj představovalo až příliš velké riziko, a tak se souhrou náhod dostává na palubu vzducholodi Hindenburg, aby unikl do USA. Zatímco se Charly snaží dostat Fritzeho z kliniky, objasnit Gretino zmizení a vyřešit případ vraždy, na druhé straně Atlantiku se dějí věci, které by nikdy nepovažovala za možné. Nakladatelská anotace.