Svobodní bastardi - French, Jonathan (Host, 2023)
Vyvrcholení fantasy série nasáklé krví a sarkasmem. Do Souzených zemí dorazila dlouho očekávaná válka a Kaňour se ocitá na frontové linii. Při osvobozování kříženců z hispartské Elleriny si z nečekaného setkání s bojovnými Ocelovými mnichy odnese krvavé zranění. Při následném střetu s mocným hispartským vojskem jej pak záhadná bojovnice obdařená čarovnou mocí probodne oštěpem. A to je teprve začátek epického příběhu trojkrevného bojovníka, který se po boku Nádherné, Šakala a ostatních Bastardů snaží zvrátit válečnou štěstěnu na stranu utlačovaných kříženců. Nečekané pomoci se jim dostane od mazaného čaroděje Šikuly, jenž coby vyslanec Tyrkánské říše sleduje vlastní záměry. Zatímco Nádherná se Šakalem válčí v jiných částech Souzených, Kaňour a další Bastardi se pod Šikulovým vedením vydávají do srdce Hisparty, aby zde svedli se svým sveřepým nepřítelem konečný souboj o budoucnost Souzených zemí. Nakladatelská anotace. Kráceno.