V šedých tónech : grafický román - Donkin, Andrew, 1965- (CooBoo, 2023)
Komiksová adaptace románu o litevské dívce odvlečené v roce 1941, po anexi Litvy Sovětským svazem, spolu s matkou a bráškou do pracovních táborů na Sibiři. Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera do jejího domova ale vtrhne sovětská tajná policie. Linu, jejího brášku i jejich maminku čeká deportace do pracovních táborů na Sibiři. Dívka musí v nelidských podmínkách bojovat o svůj život i o životy všech, které miluje. Přitom tajně schraňuje vzkazy v podobě kreseb s nadějí, že je jednoho dne někdo objeví a vyjde najevo, jakým peklem si lidé v pracovních táborech museli procházet. Nakladatelská anotace.