Železné jezero - Krueger, William Kent, 1950- (Detektivky a thrillery (Vyšehrad), 2023)
První detektivní román oceňovaného amerického spisovatele, který u nás vychází, se odehrává v Minnesotě a hlavní postavou je bývalý šerif Cork O´Connor. Bývalý šerif Cork O´Connor je na dně. Kvůli nespravedlivému obvinění přišel o práci a také jeho osobní život je v troskách. Bezcílně ubíjí čas v zapadlém městečku v Minnesotě a je si jistý, že už ho nic nevytrhne z letargie. To se ale změní s nalezením mrtvoly místního soudce a zmizením chlapce z blízké indiánské rezervace. Co mají oba případy společného? Cork se pouští do pátrání a dávní duchové k němu začínají promlouvat znepokojivými hlasy. Nakladatelská anotace.