Dračí královna - Andrews, William W. (Mladá fronta, 2023)
Příběh osiřelé dívky, která se stala nejmocnější korejskou královnou, je druhou knihou autorovy volné historické trilogie. Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon míří do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci. Musí také zjistit, proč někdo prezidentovi poslal starobylý hřeben s dvouhlavým drakem. Nate sice zná korejský jazyk a kulturu, ale o pohnuté historii země ví jen málo. To změní setkání s asistentkou Annou Carlsonovou, která mu představí osudy poslední korejské královny Min. Strhující příběh z druhé půlky 19. století vypráví o statečné ženě, která zůstává legendou ještě dlouho po své smrti. Nakladatelská anotace.