Adam Ondra : lezec tělem i duší - Jaroš, Martin, 1963- (XYZ, 2023)
Autobiografické vyprávění našeho nejlepšího lezce na obtížnost. Závodní lezec na umělých i přírodních skalách, který se také věnuje sportovnímu lezení v horách, popisuje přes svůj mladý věk svoji úspěšnou lezeckou kariéru od dětství do současnosti. Kniha je doplněna fotografiemi z rodinného archivu i velmi pěknými fotografiemi z lezení v exteriéru. Obsahuje vybraná hesla z terminologického slovníku z oblasti sportovního lezení.