Pokoj mrtvých - Thilliez, Franck, 1973- (XYZ, 2023)
Krimithriller "ve stylu Mlčení jehňátek" je úvodní knihou série o vyšetřovatelce Lucii Henebellové. Když Vigo a Sylvain přijdou o práci, rozhodnou se svému bývalému zaměstnavateli pomstít. Po dokončení záškodnické akce se baví lehkovážnou hrou - jedou v noci autem s vypnutými světly. Nečekaně srazí muže, který namístě zemře. Nedaleko mrtvoly najdou kufr se dvěma miliony eur a peníze si nechají. Za pár dní se však dozvědí, že šlo o výkupné, které požadoval únosce malé dívky. A tak se stane, že se jejich cesty zkříží se sadistickým psychopatem, který nikdy neodpouští. Nakladatelská anotace.