Ďáblovo moře : román z řady Dirk Pitt - Cussler, Clive, 1931-2020 (CPress, 2023)
Další příběh ze série s hlavním hrdinou Dirkem Pittem, ve kterém musí on a jeho lidé zachránit vzácnou tibetskou sošku a zabránit použití nebezpečné hypersonické zbraně. Dirk Pitt a tým agentury NUMA musí rozluštit historickou záhadu obrovské důležitosti. Jde o ztracený buddhistický artefakt. Nejsou však sami, v patách mají nemilosrdnou jednotku čínské armády. Od chladných temných hlubin Tichého oceánu až po závratné výšky Himálají, pouze skvělá parta kolem Dirka může zachránit národ, náboženství a hlavně zabránit vypuknutí světové války. Nakladatelská anotace. Kráceno.