Byli jsme a budem! - Krutina, Jiří (Nakladatelství NOOS s.r.o., 2012)
Dne 15. března jsme si připomínali 74 let od okupace zbytku Českých zemí Německem po předchozím zabrání československého pohraničí na základě nám pod nátlakem vnucené Mnichovské „dohody" ze září roku 1938. Mimo jiné tím došlo k potlačení nejen národní a občanské svobody a celkovému útlaku, který měl po válce vyústit k vyhlazení našeho národa, v tom lepším případě k odsunu někam za Ural, ale současně došlo i k pronásledování veškerého duchovního života. Není jistě náhodou, že právě v této době byla vydána základní díla českých mystiků, jako například Praxe přímé stezky od K. Minaříka nebo překlady děl Ramany Mahárišiho od K. Weinfurtera. Právě poslední jmenovaný nakonec i na následky mučení gestapa zemřel. Dnes máme v tomto směru nebývalou svobodu, jak občanskou, tak duchovní. Můžeme se svobodně scházet a společně meditovat a duchovně na sobě pracovat, a kromě jiného i svobodně publikovat duchovní knihy.