Chaloupka na muřích nožkách - Anderson, Sophie, 1976- (Host, 2023)
Dvanáctiletá Márinka touží po nějakém konvenčnějším životě, ve kterém je její dům v klidu a kde si může najít kamarády. Jenže její babička je baba jaga, a to je pak všechno dosti složité. Márinka bydlí v chaloupce na muřích nožkách, která se neustále stěhuje z místa na místo. Márinčina babička je totiž sama baba jaga, která vyprovází zemřelé na onen svět. Márinka ale nechce kráčet v jejích stopách a strávit celý život ve společnosti mrtvých, a proto se rozhodne svůj osud změnit. Její chaloupka to ovšem vidí jinak a postaví si hlavu. Ale počkat - odkdy mají chaloupky vlastní rozum? Nakladatelská anotace. Kráceno.