Tajemství - Kohout, Pavel, 1981- (Původní česká detektivka, 2023)
Mladý detektiv řeší zdánlivě jednoznačnou sebevraždu mladé dívky. Začínající detektiv Martin Tůma se však setkává se zkušeným kriminalistou Koutným, který je více než přesvědčen o vraždě. Karlu Koutnému se po ukončení kariéry kriminalisty hroutí život. Rozpadl se mu vztah s partnerkou, profesně tápe a noční můry řeší alkoholem. Ač se snaží na dráhu vyšetřovatele zapomenout, shodou okolností objeví v lese oběšenou dívku. Vyšetřování oběšené dostává na starost mladý Martin Tůma jako svůj první samostatný případ. Vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o sebevraždu a nadřízení směrují mladíka k uzavření případu. On má ale podezření, že se jednalo o vraždu. Nakladatelská anotace.