Friluftsliv : skandinávský průvodce životem venku - McGurk, Linda Åkeson (Jota, 2023)
Průvodce konceptem friluftsliv, severským tajemstvím, jak se uvolnit a hlouběji se propojit s přírodou. Švédsko-americká autorka předkládá čtenářům bohatou škálu skandinávských zvyků a praktik, které nám mohou pomoci zpomalit a trávit více času venku. Friluftsliv, outdoorový bratranec severského hygge, je to, co místní lidé dělají venku předtím, než se pak posadí ke krbům, zapálí svíčky, zabalí se do deky a usrkávají horkou čokoládu. Nakladatelská anotace. Kráceno.