Praha - Neruda, Jan (Artis, 2023)
Výbor povídek a fejetonů Jana Nerudy se zabývá místy v české metropoli a životem jejích obyvatel v 70.-80. letech 19. století.S ironií a vtipem popisuje v jednotlivých fejetonech život v Praze jeho doby, kdy Stromovka byla džunglí, Václavské náměstí pustinou se špatnými chodníky a bez "koně", kdy Karlín byl venkovem...