Obrana matematikova - Hardy, G. H. 1877-1947 (Střed (Prostor), 2023)
Filozofický esej britského matematika o užitečnosti a kráse matematiky. Velmi náročný text je doplněn rozsáhlým a zajímavým úvodem C. P. Snowa o autorovi.