A dostaneš mě k filmu? - Krečmerová, Pavla (Jonathan Livingston, 2023)
Jsou tři, jsou tým, jsou úspěšné a točí seriály.Český komediální román A dostaneš mě k filmu? z atraktivního prostředí, který dává nahlédnout pod pokličku filmového průmyslu a odhaluje, že kariéra u filmu nemusí znamenat spokojený život.Na počátku byl rozvod… A kdyby se do toho nevložila vyzenovaná filmová producentka Anděla (50) a její single kolegyně, režisérka, Beata (50), se kterou začínaly v devadesátkách „z garáže“, tak by Lindin život (38) byl stoprocentně tragédií. Tedy pokud by psala autobiografický scénář. Pokud ale máte chytré kamarádky…Příběh zralých žen, které spojuje nejen filmová branže, ale i schopnost průšvihy řešit s obrovskou mírou nadsázky a humoru, protože vědí, že ze života stejně živé nevyváznou.Hlavní hrdinka Linda, spolu se synem Honzou (11), se snaží vytvořit novou rodinu z dvou rozpadlých rodin. Jenže nový partner Michal (40) má dvě pubertální děti z předchozího manželství a „prima“ exmanželku k tomu. Doslova. A Lindin bývalý manžel a jeho mladinká žena, jež žije podle nejnovější trendů z Instagramu, také nejsou ideální zázemí pro malého Honzíka, pokud soud rozhodne o střídavé péči…Anděla na rozdíl od Lindy má láskyplné manželství a Beata žije spokojeně... i bez manžela. Jednoho dne se však všem jejich štěstí rozpadne.