Dostojevského Deník spisovatele v kontextech a konfrontacích - Odehnalová, Lenka, 1986- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2023)
Monografie věnovaná Deníku spisovatele od F. M. Dostojevského. O tomto pozdním díle slavného ruského spisovatele pojednává publikace ze čtyř úhlů pohledu: žánrového, tematického, motivického a recepčního. Deník je zkoumán v kontextu doby svého vzniku a v kontextu autorovy osobnosti.