Mé celoživotní janáčkování : hovory nejen o hudbě - Štědroň, Miloš, 1942- (Mezi žánry, 2023)
Poutavá a čtivá kniha rozhovorů mezi historikem Prof. PhDr. Jiřím Hanušem, Ph.D. a významným muzikologem, janáčkovským badatelem a skladatelem Prof. PhDr. Milošem Štědroněm CSc., dr. h. c. vznikala v roce životního výročí dotazovaného muzikologa. Publikace je plná vyprávění o životní a umělecké cestě skladatele Leoše Janáčka. Dále také popisuje a uceluje myšlenky nad dějinami národní hudby a jejími rysy. V autentických výpovědích se lze navíc kromě faktografických informací dozvědět mnohé o dotazovaném Miloši Štědroňovi. Kniha obsahuje pět kapitol textu a jmenný rejstřík.