Zprávu nelze doručit - Medema, Dante (Jota, 2023)
Emotivní román mapuje do hloubky ztrátu velmi blízkého člověka, ale nabízí také naději, s jakou se dá z této bezvýchodné situace vyjít. Středoškolačky Bailey a Vanessa spolu sdílely všechno: smích, tajemství a balení šumivých bonbónů, kterými odháněly špatné nálady. To všechno se ale změní v tu noc, kdy Vanessa na cestě od své kamarádky se svým autem sjede z útesu. Nehodu nepřežije a zanechává tak Bailey, která si myslela, že Vanessu zná nejlépe na světě, s milionem nezodpovězených otázek. A jediný, kdo by je mohl zodpovědět, je pryč. Aby se s takovou ztrátou zvládla vyrovnat, vytvoří Bailey chatovacího bota, do kterého vloží veškerou komunikaci, kterou s Vanessou za ty roky nastřádala. Zprávy, emaily, dopisy. Čím víc dat do programu vloží, tím více se zdá, že opravdu mluví se svou nejlepší kamarádkou. Ale to jen do chvíle, než začne bot naznačovat, že se ve Vanessině životě dělo mnohem víc, než Bailey tušila - tajemství dokonce tak velká, že možná přispěla k Vanessině smrti. Nakladatelská anotace. Kráceno.