Ďábelské ovoce : kulinářské krimi - Hillenbrand, Tom, 1972- (MOBA, 2023)
Detektivní román německého autora, odehrávající se v gastropodnicích. Nikdo by nečekal, že se v kuchyních může i vraždit pro trochu té kulinářské prestiže, a nejvíc ze všech je udiven kuchař Kieffer, samozvaný detektiv. Sklenka müllerky, kousek ryzlinkové paštiky, ale hlavně žádný velký stres - kuchař Xavier Kieffer vede poklidný život v dolním městě Lucemburku. Jenže když v jeho restauraci dojde k úmrtí známého gastrokritika, všechen klid je tentam. Mrtvý recenzent, série záhadných požárů a zmizení jeho někdejšího učitele, to vše Kieffera nutí, aby začal vyšetřovat na vlastní pěst. Při svém pátrání, které ho zavede až do Paříže a Ženevy, narazí na záhadný, výjimečně chutný plod, na bezskrupulózní potravinové koncerny a sebestředné televizní kuchaře. Stále hlouběji se tak noří do nebezpečného světa, v němž vládne tvrdý konkurenční boj, a zjišťuje, že ve hře je mnohem víc, než se na první pohled zdálo. Nakladatelská anotace.