Hoření dogmat : nedocenění čeští lékaři světového významu, tvůrci Druhé vídeňské lékařské školy - Novák, Karel, 1951- (Epocha, 2023)
Kniha se zabývá významem lékařských osobností českého původu v rámci Druhé vídeňské lékařské školy. Hlavním jejím cílem je zhodnotit, jakou tato škola sehrála úlohu jak v oblasti medicíny, tak z pohledu české historie, a posoudit, zda její reprezentanty a jejich dílo lze označit za hodné světového jména a významu. Autor zpracoval podstatné údaje o hlavních představitelích tohoto uskupení a porovnal je s desítkami významných osobností různých národů. Nakladatelská anotace. Kráceno.