Velká siouxská válka : nejen Sedící býk, generál Custer a bitva u Little Bighornu 1876 - Opatrný, Josef, 1945- (Polozapomenuté války, 2023)
Historie osídlování amerického Západu a indiánské války 70. let 19. století. Populární výklad. Indiánské kmeny a jejich způsob života. Kolonizace a noví osadníci. Politika americké vlády ve vztahu k původnímu indiánskému obyvatelstvu. Permanentní konflikty a střety mezi americkou armádou a indiánskými bojovníky. Příčiny Velké siouxské války a její hlavní protagonisté z obou táborů. Historická látka a současně strhující dramatický příběh.