Pozvání k Večeři Páně - Vacek, Václav, 1946- (Teologie (Vyšehrad), 2008)
Autor v této knížce vysvětluje co znamená žít v duchu obnovené mešní liturgie po reformě Druhého vatikánského koncilu. Slavení eucharistie je památkou, která zpřítomňuje Krista uprostřed jeho věřících a je základem existence i činnosti katolické církve. Kniha popisuje uspořádání bohoslužby a jednotlivé formy, úkony, významy a symboly, které jsou do ní vloženy. Objasňuje, co je Večeře Páně, jaký má význam a zejména, jakou důležitost má pro křesťana.