V pasti pohlaví : o politice, péči, sexu, násilí a postavení žen v Česku - Lauder, Silvie, 1978- (Host, 2023)
Česká novinářka popisuje, na čem se ženská emancipace v Česku zadrhla a jaké to má následky. Nejen pro samotné ženy, ale rovněž pro celou společnost, ať už jako strukturální znevýhodnění postihující celé rodiny, nebo téměř všudypřítomné násilí. Už více než sto let hledá česká i celá západní společnost odpověď na takzvanou ženskou otázku. Ale těch otázek je ve skutečnosti velké množství. Některé už řešení mají, jiné stále vzbuzují kontroverze. Nakladatelská anotace. Kráceno.