Čas zpomalit : ...dřív než nám život uteče - Škorupová, Tereza, 1994- (Pointa, 2023)
Seberozvojová kniha napsaná psycholožkou, která si všímá, jak kult rychlosti a zaneprázdněnosti negativně ovlivňuje naše duševní zdraví. Přináší zamyšlení, ale i praktické nápady, jak z toho ven. Výzkumy ukázaly, že lidé, kteří stále někam spěchají a denně zažívají stres, k sobě obvykle nemají zdravý vztah. Autorka je psycholožka, která to sama zažila - ve svých 23 letech vážně onemocněla, a díky tomu zcela přehodnotila svůj pohled na sebe i na život. A zjistila, že pocity štěstí silně korelují se schopností milovat přítomnost a vnímat každodenní život a sebe sama v něm jako dar. K tomu je ale nutné zpomalit, abychom konečně viděli věci „za oponou“. I v tom vám tato kniha může pomoct. Nakladatelská anotace.