Praktičtí lidé - Morgenstern, Christian, 1871-1914 (Verše (Vyšehrad), 2022)
Po úspěšných výborech 77 šibenic a BUbásně přicházejí překladatelé Jana Pokojová a Jan Janula a výtvarnice Karolina Žitná se závěrečným svazkem Praktičtí lidé. Jádrem knihy je Morgensternova sbírka Palmström, která se soustředí na grotesknost lidských snah. Bizarní hrdinové Palmström a jeho imaginární přítel Korf obohacují společnost o nevyžádané objevy a postupy. Morgensternova poezie tak znovu ukazuje, že jazyk, společnost a svět nejsou ničím neměnným, že si s nimi můžeme hrát, můžeme se jim smát a přetvářet je. Nakladatelská anotace.