Sluha dvou pánů = Il servitore di due padroni - De Tommaso, Valeria, 1976- (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2023)
Dvojjazyčný zjednodušený text slavné italské komedie slouží jako jazyková učebnice pro začátečníky. Beatrice Rasponi, převlečená za svého mrtvého bratra Federiga, přijíždí do Benátek, kde si najme sluhu Truffaldina. Hledá tu svého snoubence Florinda, který je obviněn ze zabití jejího bratra v souboji a musel utéct z Turína. Náhoda tomu chce, že Florindo do Benátek skutečně dorazí a také si Truffaldina najme jako sluhu. Služba dvěma pánům je však na Truffaldina moc, většinu zadaných úkolů poplete a dá vzniknout mnoha komickým situacím. Nakladatelská anotace. Kráceno.