Závěť - Villon, François (Artis, 2023)
Závěť (nebo též Velký testament) je název díla francouzského spisovatele Françoise Villona. Vyznačuje se ironickým pohledem na svět. V díle autor hodnotí a zamýšlí se nad svým pohnutým životem a své hříšné činy omlouvá chudobou a krutým osudem, vzpomíná také na své lásky. Popisuje zřícení starých jistot.