Exorcismus Anneliese Michelové - Goodman, Felicitas D., 1914-2005 (XYZ, 2021)
Kniha se věnuje kauze Němky Anneliese Michelové, která postoupila v roce 1976 sérii exorcismů. Obřady vykonávali dva kněží katolické církve, aby dívku osvobodili od šesti démonů. Zdánlivě v důsledku vymítání však dívka zemřela. Její rodiče i oba exorcisté byli následně postaveni před soud a odsouzeni za zabití z nedbalosti. Antropoložka nabízí vlastní výklad exorcismu i událostí, které se v tomto případě odehrály. Čerpá z rozhovorů s kněžími, rodiči a přáteli dívky, z přepisů soudního procesu i z vlastních studií náboženských tradic. Nakladatelská anotace. Kráceno.