Anna z Ingleside - Montgomery, Lucy Maud, 1874-1942 (Albatros, 2022)
Pokračování příběhu Anny ze Zeleného domu, ve kterém se Anna s Gilbertem z vysněného domova na mořském pobřeží stěhují do většího domu. Anna s Gilbertem už mají pět dětí. A možná k nim nějaký ten bratříček nebo sestřička ještě přibude. Jem, Walter, dvojčata Anna a Diana a malý Shirley mají stejně bujnou fantazii jako jejich maminka, takže zažívají podobně ztřeštěná dobrodružství. Anna se mezitím musí vypořádat s pocitem, že se jí Gilbert vzdaluje. To by ale nebyla Anna, aby si nedokázala poradit. Nakladatelská anotace. Kráceno.