Znamení jednorožce - Körnerová, Hana Marie, 1954- (Fortuna Libri, 2023)
Romantický dobrodružný román rozehrává v polovině 18. století životní osudy dvojčat Celine a Briana ve vzrušujících kulisách válečných nepokojů a intrik francouzského dvora v období vlády Ludvíka XV. Napínavý a dobrodružný příběh dvojčat Celine a Briana pocházejících ze starého vznešeného rodu a prožívajících své životní osudy na pozadí skutečných historických událostí 18. století. Životní start mají mladík i dívka díky svému dobrému původu skvělý a oba očekávají i další zářivou budoucnost. Jejich vyhlídky se ovšem drasticky promění po smrti rodičů a cesty silně propojených dvojčat se násilně rozdělí. Dívka je provdána králem za jednoho z jeho věrných a chlapec vstupuje do Tajné služby Jeho Veličenstva. Když se po dlouhých letech opět za vypjatých okolností setkají, znovu mohou využít souznění svých duší i speciální tajnou řeč, aby dokázali ovlivnit nejen svůj osud, ale i osud své země.