Uklízeč - komplet - Madsen, Inger Gammelgaard (Saga Egmont, 2019)
Bertram je spolu se třemi dalšími chlapci členem malého gangu. Říkají si Sokoli. Žije se svojí matkou, která pracuje jako servírka. Jeho otec byl před deseti lety odsouzen za vraždu a odpykává si doživotní trest. Bertramovi bylo v té době teprve sedm, takže si na něj skoro nevzpomíná. Bertram jednoho dne v restauraci, kde pracuje jeho máma, ukradne koženou bundu "Schott Made in USA", což bude mít hrozivé následky nejen pro něj samotného. Vyšetřovatel Oddělení kontroly a stížností, Rolando Benito, vyslýchá dva policisty, kteří byli přítomní sebevraždě. Vězeňský dozorce vyskočil ze svého bytu ve čtvrtém patře právě ve chvíli, kdy do domu dorazila hlídka, kterou kvůli hluku zavolali sousedé. Rolandova vnučka se shodou okolností kamarádí s dcerou zemřelého, a poví mu o tom, že ve věznici zemřel vězeň a dozorci někdo vyhrožoval. Byla to skutečně sebevražda? Redaktorka z TV2 East Jutland, Anne Larsenová, pracuje na reportáži o několika úmrtích. Zjistí, že všichni mrtví měli něco společného s Patrickem Aspem. Ten si za vraždu své malé dcery odpykává trest ve věznici, kde pracoval nedávno zesnulý dozorce. Když zemřou další lidé a beze stopy zmizí soudce Nejvyššího soudu, Rolando Benito a Anne Larsenová se spolu snaží najít souvislosti. Ukáže se, že v případu hraje důležitou roli i bunda, kterou Bertram ukradl. Anne se pokouší zjistit víc.