Vězeňský deník II – Wayland: Očistec - Archer, Jeffrey (Saga Egmont, 2022)
Nekonečná nuda vězeňského života, neefektivní byrokracie a kriticky přetížená vězeňská služba. Tak vypadá každodenní realita vězně FF8282 alias autora Jeffreyho Archera ve druhém díle jeho bestsellerové knižní série Vězeňský deník. Jeho spoluvězni však neklesají na duchu a neztrácejí odvahu ani tváří v tvář ponurému vězeňskému prostředí. Protože i v těch nejtemnějších časech lze najít světélko naděje… 9. srpna 2001 je Jeffrey Archer přemístěn z přísně střežené věznice Belmarsh, vysoce zabezpečeného nápravného zařízení kategorie A pro muže na jihu Londýna, do věznice Wayland v Norfolku. Toto zařízení kategorie C má sice uvolněnější pravidla, ale ani tady to není žádná procházka růžovým sadem – je to spíš očistec. Během šedesáti sedmi dnů ve Waylandu odhaluje Archer drsné detaily každodenního života v britských věznicích a nabízí unikátní pohled z první ruky na život za mřížemi.