Hlavolam lásky - Cartlandová, Barbara (Saga Egmont, 2023)
Vdala se za hodného muže, srdce ji ale táhne k jeho bratrovi... Osmnáctiletá Mona Vivienová opouští pařížský klášter, ve kterém strávila posledních pět let. Vrací se zpět do Anglie ke své rodině, plná nejistoty z toho, co jí přinese budoucnost. Proniká do víru dění, které obklopuje londýnskou smetánku, ale brzy se jím cítí unavená. Proto raději vsadí na klidný život a provdá se za hodného a mírného Petera. Později se Mona seznamuje i s Peterovým nevlastním bratrem Alecem a zjišťuje, že se jedná o muže, se kterým v minulosti prožila milostnou aférku. Jak se s nastalou situací vypořádá? Je klidný Peter opravdu tím správným manželem? Dokáže Mona odolat zábavnému svůdníkovi Alecovi, který v ní stále vzbuzuje vášeň? Barbara Cartlandová (1901–2000) byla anglická spisovatelka převážně historických milostných románů. Pocházela ze slavné britské aristokratické rodiny. Je autorkou více než 700 knih a některé zdroje odhadují počet prodaných výtisků na více než jednu miliardu, je proto řazena mezi nejplodnější a komerčně nejúspěšnější spisovatele 20. století. Její romantické příběhy plné lásky a napětí z prostředí starobylých sídel anglické šlechty si získaly srdce mnoha čtenářů po celém světě.