Nečekané dědictví - Cartlandová, Barbara (Saga Egmont, 2022)
Osud mu seslal šlechtické sídlo. Sešle mu také pravou lásku? Major Michael Moore se po letech strávených na bojištích v Indii vrací do rodné Anglie. Během plavby se dozvídá, že zemřel jeho děd a že on sám se stal dědicem rodového titulu – nyní je z něj markýz z Grangemoore. Roky v armádě však Michaela naučily obezřetnosti, takže raději postupuje opatrně. Jeho nové sídlo Grangemoore Hall je proslulé svou špatnou pověstí, a proto se tam vydává nejprve v přestrojení. Cestou narazí na vyděšenou Adelu, která utíká před svou macechou. Rozhodne se jí pomoct a bere ji s sebou. Oba přitom předstírají, že jsou sourozenci... Po příjezdu na Grangemoore Hall zjišťují, že sídlo obsadil Michaelův vzdálený bratranec a udělal z něj doupě opilců a kriminálníků. Podaří se Michaelovi získat své právoplatné dědictví? A jak dopadne jeho vztah s krásnou a nezkušenou Adelou? Barbara Cartlandová (1901–2000) byla anglická spisovatelka převážně historických milostných románů. Pocházela ze slavné britské aristokratické rodiny. Je autorkou více než 700 knih a některé zdroje odhadují počet prodaných výtisků na více než jednu miliardu, je proto řazena mezi nejplodnější a komerčně nejúspěšnější spisovatele 20. století. Její romantické příběhy plné lásky a napětí z prostředí starobylých sídel anglické šlechty si získaly srdce mnoha čtenářů po celém světě.