Milenci v Londýně - Cartlandová, Barbara (Saga Egmont, 2022)
Prostá dívka se stane nečekanou figurkou v milostných pletkách šlechticů. Nezkušená Lanthia Grenvillová si užívá projížděk po lesích a sní si přitom příběhy, které zná z knih svého otce, dříve velkého cestovatele. Nezažila příliš dobrodružných cest a tak se těší i na výlet pro nové šaty do Londýna, kam se vydá sama bez doprovodu svých rodičů. Ubytuje se v novém, obrovském hotelu Langham. Tady přebývá i španělská hraběnka a její milenec, okouzlující markýz z Rakecliffe. Pár je však vyrušen ženiným žárlivým manželem, který chce vyzvat svého soka na souboj. Aby mu markýz z Rakecliffe unikl, vymyslí si vynikající výmluvu – ve skutečnosti je v hotelu se svojí snoubenkou, krásnou Lanthií. Uvěří mu španělský hrabě nebo bude trvat na souboji? A jak se k celé situaci postaví nevinná Lanthia, která musí náhle předstírat, že je někým jiným? Barbara Cartlandová (1901–2000) byla anglická spisovatelka převážně historických milostných románů. Pocházela ze slavné britské aristokratické rodiny. Je autorkou více než 700 knih a některé zdroje odhadují počet prodaných výtisků na více než jednu miliardu, je proto řazena mezi nejplodnější a komerčně nejúspěšnější spisovatele 20. století. Její romantické příběhy plné lásky a napětí z prostředí starobylých sídel anglické šlechty si získaly srdce mnoha čtenářů po celém světě.