Syn lidstva - Walker, Adrian J. (Fobos, 2023)
Originální sci-fi román o novém prvním člověku, který se narodí na Zemi a musí obhájit své právo na existenci. Země umírala a zachránit ji mohli jen ertové - geneticky upravené bytosti, fyzicky vyspělejší, superinteligentní, nezatížené emocemi a s myslí, které vládne jen logika. A ta je dovedla k závěru, že pokud má planeta přežít, musí být lidstvo odstraněno. Nyní stojí ertové před problémem - Země opět vzkvétá, ale pokud se rozhodnou vzkřísit druh homo sapiens, jejich práce by mohla být zničena. Připraví tedy test. Vychovají jedno dítě - jediného člověka, který rozhodne, zda si jeho druh zaslouží opět žít. Tichá a chladně uvažující vědkyně Ima zjišťuje, že vychovávat člověka není tak snadná a čistá práce, jak si z počátku myslela. Její život se stává kolotočem krmení, přebalování a uspávání, zatímco jí sousedi klepou na dveře se stížnostmi. A jak lidský syn roste, Ima zjišťuje, že se v něm i v historii lidstva skrývá mnohem víc, než by ji kdy napadlo. Nakladatelská anotace. Kráceno.