Porozumění textu expres - Gazdíková, Vlasta (Edika, 2023)
Publikace má pomoci žákům v přípravě na úspěšné zvládnutí didaktického testu, který je součástí jednotných přijímacích zkoušek na střední školy. Kniha žáky seznamuje s pěti typy testových úloh a přináší rovněž užitečné tipy, jak si počínat při řešení úkolů týkajících se porozumění textu. Tato oblast je v didaktickém testu tradičně jednou z nejvíce bodově ohodnocených. V závěru knihy klíč správných odpovědí ke všem úlohám. Nakladatelská anotace. Kráceno.