O Vinohradech, kdysi královských : příběhy z bulvárů i zákoutí - Lamková, Hana, 1934- (Vyšehrad, 2023)
Autobiografické vzpomínky osobnosti českého loutkářství a divadla spjaté s pražskou čtvrtí Vinohrady. Poutavý příběh nejen domu a jeho obyvatel, ale i celé pražské čtvrti, zajímavých Vinohraďáků, známých i méně známých a také historii několika divadelních souborů s touto čtvrtí spjatých vypráví spisovatelka a „první dáma černého divadla“, která prožila v tomto domě celý svůj život. Překotná doba více než uplynulé stovky let dala vzniknout v této pozoruhodné pražské čtvrti příběhům přímo strhujícím. Nakladatelská anotace. Kráceno.